Lansăm campania „Dezvoltă inteligența copilului tău prin ȘAH!”

Lansăm Campania educațională “Dezvoltă inteligența copilului tău prin ȘAH”, având ca obiectiv promovarea beneficiilor șahului și importanța practicării șahului în rândul copiilor.

Campania noastră se va derula în luna iunie, luna copiilor, și va avea în vedere acțiuni de informare și promovare a șahului în Social Media, care să încurajeze părinții să facă cele mai potrivite alegeri pentru timpul liber al copiilor. Campania “Dezvoltă inteligența copilului tău prin ȘAH” va include cursuri și lecții deschise, dar și concursuri de șah pentru copii, toate în mediul online.

Prin această inițiativă, noi, cei de la iChessClub ne propunem să promovăm beneficiile șahului, să insuflăm copiilor curiozitatea, bucuria și satisfacția practicării jocului de șah  și să oferim părinților o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber al copiilor, în contextul actual în care s-au impus foarte multe restricții pentru  activitățile obișnuite ale copiilor și în care siguranța este prioritatea fiecărui părinte.

Știați că inteligența se dezvoltă mai rapid la copiii care joacă ȘAH?

Șahul este sportul minții, iar creierul este cea mai activă parte a corpului în timpul unui joc de șah. Studiile arată că practicarea șahului duce în timp la dezvoltarea inteligenței și creșterea IQ-ului. Șahul te învață să ai o gândire logică, să dezvolți strategii și să iți îmbunătățești memoria. Creierul funcționează ca un mușchi și are nevoie de exercițiu în mod constant pentru a-l menține sănătos.

Șahul dezvoltă spiritul de independență, obligând jucătorul să ia decizii bazate numai pe propriul raționament. Șahul ajută copiii să devină independenți, să iși asume deciziile luate și să aibă o atitudinea pozitivă, de învingător. În timpul jocului de șah fiecare jucător creează un plan, dezvoltă strategii și respectă anumite reguli. Copiii capătă încredere în forțele proprii atunci cand descoperă ce lucruri minunate pot construi cu puterea minții lor. Educarea copiilor prin șah va avea rezultate pe termen lung în dezvoltarea inteligenței, în îmbunătățirea încrederii în forțele proprii, în creșterea ratei de absolvire a examenelor și în dezvoltarea spiritului civic.

Alătură-te și TU campaniei noastre și hai să promovăm împreună cel mai frumos sport din lume, sportul minții! Oferă-i copilului tău bucuria de a  descoperi cât de frumoasă este experiența jocului de șah și vei fi surprins de câte beneficii va avea șahul în dezvoltarea armonioasă a copilului tău!

2020-06-28T12:02:00+02:00
Go to Top